☞START
케밥은
유목 생활을 주로 했던 중동과 중앙아시아, 그리고 지중해 지역의 대표적인 요리로 불에 태운 고기라는
어원을 가지고 있다고한다
Kebab is a representative dish from the Middle East, Central Asia, and the Mediterranean region, originating from the term meaning "burnt meat."
주로 양고기, 소고기, 닭고기 등을 세워 고기의 기름을 뺀 것이 특징이며, 세로로 회전하여 구운 되네르 케밥, 고기를 꼬치에 꿰어 구운 시시 케밥, 다진 고기를 양념하여 구운 아다나 케밥이 유명하다.
It mainly features lamb, beef, and chicken cooked upright to drain the fat. Famous types include döner kebab, which is roasted vertically and sliced; şiş kebab, which is skewered and grilled; and adana kebab, made from seasoned minced meat.
지역별로 특이하게 되네르 케밥에 요구르트와 토마토 소스를 곁들인 이스켄데르 케밥 역시 별미인데
Uniquely in different regions, iskender kebab is served with yogurt and tomato sauce on top of döner kebab and is also a delicacy.
보통 한국에 퍼져 있는 케밥의 종류는 되네르 케밥이며, 조리 방법이 비교적 단순하고 대접에 용이해 패스트푸드 형태로도 많이 퍼져 있다.
The type of kebab commonly found in Korea is döner kebab. Its relatively simple cooking method and ease of serving make it popular as fast food.
멜팅 팟으로 불리는 다민족 국가의 미군이 많이 거주하고 있는 특성상 내가 살고 있는 이곳 동두천 보산 지역에서는 맛있고 현지식에 가까운 케밥을 즐길 수가 있다.
Due to the presence of many U.S. military personnel in this melting pot of a multicultural country, I can enjoy delicious and authentic kebabs here in Dongducheon Bosan area where I live.
대략 6~7개 정도의 케밥집이 있는데, 현지인이 운영하며 빵부터 고기까지 직접 만들어 제공하는 케밥 타임에 방문하였다.
There are about 6 to 7 kebab shops in the area. I visited Kebab Time, run by locals who make everything from bread to meat themselves.
퇴네르 케밥을 전문으로 하는 곳이며, 밥 위에 서브되는 형태와 터키식 빵의 반을 갈라 그 안에 케밥을 넣어 제공하는 모양으로 판매하고 있었다.
It specializes in döner kebab and offers it served over rice or inside a split Turkish bread.
특이한 점은 한국에서 쉽게 접할 수 없는 카이막을 맛볼 수 있는데, 매일 소량 직접 만들어 판매하는 제품이 매우 신선했다.
A unique feature is that you can taste kaymak (Turkish cream), which is not easily found in Korea. The product is made fresh daily in small quantities.
접대 종업원들은 터키, 이스탄불, 스리랑카 사람들로 다양했으며 한국어가 서툴러 주문 시 복잡한 요구사항은 피하는 것이 좋을 듯 하다
The staff members are diverse, coming from Turkey, Istanbul, and Sri Lanka. Since their Korean is not fluent, it’s best to avoid complicated requests when ordering.
전체적인 가격대는 1인당 케밥 + 음료 기준 약 15,000원 정도로 맥날이나 버거킹 등의 프랜차이즈 햄버거의 약 두 배 정도의 가격이었으나 신선한 양고기의 현지식 케밥을 먹을 수 있다는 프리미엄을 위한 대가로 지불하기에는 충분한 가격이라 생각된다
The overall price range for one person for a kebab and drink is about 15,000 won, roughly twice the price of franchise hamburgers like McDonald's or Burger King. However, I felt it was a sufficient price to pay for the premium of enjoying fresh local-style lamb kebabs.
오늘 케밥을 먹어보고 싶은가? 케밥의 오리지널 리티를 느끼고 싶다면 추천하는 맛집이다! 최고!
If you want to eat local kebabs, this place comes highly recommended!
♬위치: 보산역 부대 방향 출구 미군 부대 전문 쪽 걸어서 100미터
Location: 100 meters walk from Bosan Station exit toward the U.S. military base
♬주차: 보산역 공영 주차장
Parking: Bosan Station public parking lot
'Eat in > Dong Du Chen' 카테고리의 다른 글
핫피자 동두천_Dongducheon Hot Pizza (3) | 2024.10.21 |
---|---|
콩담뚝배기_Kongdam Ttukbaegi (6) | 2024.10.17 |
부대찌게_K style sausage stew (8) | 2024.09.27 |
투다리_Tudari (1) | 2024.09.26 |
버거홈_Buger Home_Dong Du Chen (4) | 2024.09.19 |