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덩치가 컸던 나는 조기 교육의 기본기가 가장 중요시되는 운동선수가 되고 싶다는 꿈을 몸이 다 커버린 20살에
알아버렸다. 그래서 단념했던 1루수의꿈.
As a big guy, I realized at the age of 20, when my body was already fully grown, that I wanted to be an athlete where
early education and fundamentals are most important. So I had to give up my dream of becoming a first baseman.
운좋게 미국 유학 R.A. 시절 옆 건물 절친이었던 홀디렉터를 따라 루키, 더블A 선수 출신들이 즐비하던 지역 상위 사회인 야구를 통해 그나마 150km가 넘는 공을 받아보기도 하고, 또 눈감고 휘두른 방망이에 1루타 몇 번을 쳐보기도 했던 행운을 경험할 수 있었다.
Luckily, during my time as an R.A. while studying in the U.S., I followed my close friend, the hall director from
the next building, to play in a top-level local amateur baseball league filled with former rookie and
Double A players. There, I had the fortune to experience catching balls over 150km/h and even hitting a few singles with my eyes closed.
시간이 흘러 40대를 넘긴 어느 날, 유튜브에 떠돌던 A380 콕핏의 이륙 장면을 보고 다시 두근거리는 가슴에 나도 민간기 조종사가 되어보고 싶다는 제2의 꿈을 꾸다. 현실적으로 불가능 하다는 깨닮음에 꿈을 꾸는 것은 자유에 만족하며 그 타이밍을 못 맞춘건 건 다음생에 해보라 하시나보다 하고 단념했다 말하다 보니 웃프다
As time passed, one day in my 40s, I watched a video of an A380 cockpit takeoff on YouTube and felt my heart race again. I dreamed of becoming a civilian pilot. However, realizing that it was realistically impossible, I found satisfaction in dreaming freely and thought that perhaps I missed the timing and should try it in my next life. It’s funny and sad to say that
못다한꿈 만져보기라도 하란듯 식상 옥상에 하늘을 향해 비상하는 작은 훈련용 비행기가 있는 칼국수집을 방문해 보았다.
"공항 칼국수" 이름에서 알 수 있듯 본점은 김포공항 가는 길목 어귀에 있다 하는데, 여기 양주점은 분점이라고 한다.
Today, I visited a kalguksu (knife-cut noodle soup) restaurant with a small training airplane always soaring towards the sky, located among the many popular eateries in Yangju. As the name "Airport Kalguksu" suggests, the main branch is said to be on the way to Gimpo Airport, while this Yangju location is a branch.
넓직한 매장이 답답함이 없어 좋았고, 방문 시간이 주말 저녁임에도 그리 붐비지 않아 만족스러운 한 끼를 즐길 수 있었다. 매운 칼국수를 주문하여 먹어 보았는데, 요즘 어른 입맛에 눈을 뜨기 시작한 토끼들에게 칼칼한 국물이 꽤나 맛있었는지 후루룩 잘도 먹는다. 쫄깃한 면발이 입안에서 탁탁 튀는 게 재미있어 주변을 둘러보니 예상대로 자가 제면 작업을 하는 집이었다.
I liked the spacious restaurant that didn't feel cramped, and despite it being a weekend evening, it wasn't too crowded, allowing us to enjoy a satisfying meal. We ordered spicy kalguksu, and the kids, who are starting to develop adult tastes, seemed to really enjoy the savory broth, slurping it up eagerly. The chewy noodles bouncing in my mouth were fun, and looking around, I saw that as expected, they make their own noodles in-house.
밀가루 단가가 저렴하다고는 하나 3인 이상 메뉴 주문 시 면 리필이 공짜다! 두 번 리필하였고, 할 때마다 남은 국물 양에 맞춰 육수를 따로 넣어주심에 서비스에 진심이 느껴졌다.
Although flour is cheap, it's impressive that they offer free noodle refills for orders of three or more! We refilled twice, and each time they added extra broth to match the remaining soup, showing their sincere dedication to service.
함께 제공되는 곁들임은 김치, 마늘 장아찌, 그리고 단무지가 제공되었으며 웨이트리스 분들까지 친절히 응대해 주셔서 모든 음식이 더 맛있게 느껴지는 저녁 한 상이었다!
The side dishes included kimchi, pickled garlic, and pickled radish. The waitresses were also very kind, making the whole dinner experience even more delicious and enjoyable!
못다한꿈 만져보기라도 하란듯 식상 옥상에 하늘을 향해 비상하는 작은 훈련용 비행기가 있는 칼국수집을 방문해 보았다.
"공항 칼국수" 이름에서 알 수 있듯 본점은 김포공항 가는 길목 어귀에 있다 하는데, 여기 양주점은 분점이라고 한다.
Today, I visited a kalguksu (knife-cut noodle soup) restaurant with a small training airplane always soaring towards the sky, located among the many popular eateries in Yangju. As the name "Airport Kalguksu" suggests, the main branch is said to be on the way to Gimpo Airport, while this Yangju location is a branch.
넓직한 매장이 답답함이 없어 좋았고, 방문 시간이 주말 저녁임에도 그리 붐비지 않아 만족스러운 한 끼를 즐길 수 있었다. 매운 칼국수를 주문하여 먹어 보았는데, 요즘 어른 입맛에 눈을 뜨기 시작한 토끼들에게 칼칼한 국물이 꽤나 맛있었는지 후루룩 잘도 먹는다. 쫄깃한 면발이 입안에서 탁탁 튀는 게 재미있어 주변을 둘러보니 예상대로 자가 제면 작업을 하는 집이었다.
I liked the spacious restaurant that didn't feel cramped, and despite it being a weekend evening, it wasn't too crowded, allowing us to enjoy a satisfying meal. We ordered spicy kalguksu, and the kids, who are starting to develop adult tastes, seemed to really enjoy the savory broth, slurping it up eagerly. The chewy noodles bouncing in my mouth were fun, and looking around, I saw that as expected, they make their own noodles in-house.
요즘 밀가루 단가가 저렴하다고는 하나 3인 이상 메뉴 주문 시 면 리필이 공짜다! 두 번 리필하였고, 할 때마다 남은 국물 양에 맞춰 육수를 따로 넣어주심에 서비스에 진심이 느껴졌다.
Although flour is cheap, it's impressive that they offer free noodle refills for orders of three or more! We refilled twice, and each time they added extra broth to match the remaining soup, showing their sincere dedication to service.
함께 제공되는 곁들임은 김치, 마늘 장아찌, 그리고 단무지가 제공되었으며 웨이트리스 분들까지 친절히 응대해 주셔서 모든 음식이 더 맛있게 느껴지는 저녁 한 상이었다!
The side dishes included kimchi, pickled garlic, and pickled radish. The waitresses were also very kind, making the whole dinner experience even more delicious and enjoyable!
식사를 마친 후 건물 꼭대기에 개방 테이블도 방문하여 멋진 주변 사진도 몇 장 담고, 요사이 서늘해진 가을 바람까지 만져주니 행복하다는 마음까지 느껴졌다.
After finishing our meal, we visited the open tables on the rooftop, took a few nice photos of the surroundings, and felt the cool autumn breeze, which made me feel truly happy.
사는 게 별거라니, 식구들과 맛있는 거 먹고 함께 흘러가는 계절을 느끼니 새삼 눈가가 촉촉해지는 걸 보니
아, 맞다. 몇 달 있으면 나 이제 40대 중반이네!
Life isn't all that complicated after all. Eating delicious food with family and feeling the changing seasons together made my eyes well up with emotion. Oh, that's right, in a few months, I'll be in my mid-40s!
☞ 120kg 먹보 아저씨의 사심가득 별점
★ ★ ★ ★ ☆ ☆
☞위치: 경기 양주시 송랑로 3
Location: 3 Songrang-ro, Yangju-si, Gyeonggi-do
☞주차: 약 10대 가능
Parking: Available for about 10 cars
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